Persberichten

Arcona Capital Fund N.V. verbetert huursituatie in Maris-gebouw in Polen

14 september 2023

Arcona Property Fund N.V. (het Fonds) – een beursgenoteerd fonds dat investeert in commercieel vastgoed in Centraal-Europa – heeft recent een reeks nieuwe huurcontracten afgesloten voor het Maris kantoorgebouw in Szczecin, Polen. De bestaande huurovereenkomst met Intive is aangepast en verlengd, er is een nieuwe overeenkomst gesloten met Collegium Humanum en een verlenging met Prudential getekend. Door de significante stijging van de gewogen gemiddelde huurtermijn (WALT) wordt waarde gecreëerd en is het gebouw aantrekkelijker voor potentiële geïnteresseerde kopers.

Het Maris-kantoorgebouw, gelegen in het centrum van Szczecin, is een modern kantoorgebouw met een totale verhuurbare ruimte van 5.945 m2 en beschikt over 119 ondergrondse parkeerplaatsen. Dankzij de inspanningen van het lokale asset management team in een competitieve verhuurmarkt zijn recent de volgende huurovereenkomsten gesloten:

 

  • Intive, de hoofdhuurder, heeft een overeenkomst voor 1.916 m2 voor vijf jaar getekend;
  • Collegium Humanum, een gerenommeerde particuliere universiteit, tekende een nieuwe overeenkomst voor 759 m2, eveneens voor een periode van vijf jaar;
  • Prudential heeft zijn huurovereenkomst voor 177 m2 met vijf jaar verlengd.

 

Als onderdeel van de diverse overeenkomsten, zal in technische verbeteringen geïnvesteerd worden. De recente huurovereenkomsten zorgen voor een toename van 300% van de totale huurcontractwaarde en een verlenging van de gemiddelde huurtermijn van 0,9 jaar naar 4,4 jaar.

 

Het management van Arcona Property Fund onderzoekt nu mogelijkheden om waarde uit het object te realiseren ten behoeve van de aandeelhouders.

 

Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Arcona Capital Fund N.V. verbetert huursituatie in Maris-gebouw in Polen
14 september 2023
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: