Persberichten

Arcona Property Fund N.V. geeft update tijdens AvA.

16 juni 2021

Arcona Property Fund N.V., het beursgenoteerde fonds dat investeert in commercieel vastgoed in Centraal-Europa, geeft vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) een toelichting op de ontwikkelingen in het afgelopen jaar en de actuele stand van zaken.

Arcona Property Fund N.V. heeft in Polen overeenstemming bereikt met een nieuwe huuder voor het object Lodz. Deze huurder zal een huurovereenkomst tekenen voor 1.100 m2. De beoogde looptijd van het nieuwe huurcontract is 12 jaar. De nieuwe huurder neemt 783 m2 over van de huidige hoofdhuurder Tesco, en huurt daarnaast circa 300 m2momenteel leegstaande ruimte.

Ook in Polen heeft Rossman voor twee locaties (925 m2) de aflopende huurcontracten verlengd tot eind november 2026. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

Met twee leningverstrekkers is overeenstemming bereikt om uit de verkoopopbrengsten van het vastgoedobject Kosmalt hun lening voor 50% (EUR 1,25 miljoen) af te lossen en de resterende lening te verlengen tot het einde van 2021.

De AvA-presentatie zal na de vergadering beschikbaar zijn op de website van Arcona Property Fund N.V.

 

Arcona Property Fund N.V. geeft update tijdens AvA
16 juni 2021
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid voor het Arcona Property Fund is gericht op een uitkering van circa 35% van het operationele resultaat als dividend. De doelstelling is, om binnen een termijn van drie tot vijf jaar vanaf eind 2016, een jaarlijks dividend uit te keren van 8% over de dan geldende beurskoers.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: