Persberichten

Arcona Property Fund N.V. komt herfinanciering in Polen overeen

9 maart 2021

Arcona Property Fund N.V., een beursgenoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa, heeft overeenstemming bereikt over de voorwaarden om het grootste deel van haar Poolse vastgoedportefeuille te herfinancieren. De herfinanciering heeft betrekking op de Poolse vastgoedportefeuille in eigendom, bestaande uit een modern kantoorgebouw en zeven supermarkten met een taxatiewaarde van EUR 24,9 miljoen.

Met een grote regionale bank zijn voorwaarden overeengekomen om zowel de huidige lening van BNP Paribas Bank Polska aan zeven regionale supermarkten als de lening van DNB Bank Polska aan het kantoorgebouw Maris te herfinancieren.

De nieuwe lening van EUR 14 miljoen heeft een looptijd van vijf jaar. De rente bedraagt 6-maands Euribor plus een opslag van 2,95%. De loan-to-value na de herfinanciering bedraagt 47,4%. De gewogen gemiddelde looptijd van de gehele financiering van Arcona Property Fund N.V. stijgt van 1,6 naar 3,1 jaar.

Arcona Property Fund N.V. verwacht de herfinanciering de komende 4-5 weken af te kunnen ronden.

Arcona Property Fund N.V. komt herfinanciering in Polen overeen
9 maart 2021
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid voor het Arcona Property Fund is gericht op een uitkering van circa 35% van het operationele resultaat als dividend. De doelstelling is, om binnen een termijn van drie tot vijf jaar vanaf eind 2016, een jaarlijks dividend uit te keren van 8% over de dan geldende beurskoers.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: