Persberichten

Arcona Property Fund N.V. verhuurt aan Netto in Lodz

4 October 2021

Arcona Property Fund N.V., een beursgenoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa, heeft voor de retaillocatie in Lodz, Polen, de eerder aangekondigde 12-jarige huurovereenkomst met Netto afgerond.

Zoals op 16 juni gepubliceerd heeft Arcona Property Fund overeenstemming bereikt met Netto om 1.100 m2 winkelruimte te huren welke vrijkomt na het vertrek van Tesco. Deze overeenkomst is nu definitief getekend en loopt tot december 2033 (plus een optie tot verlenging van vijf jaar). De jaarhuur bedraagt meer dan EUR 100.000. Netto is verantwoordelijk voor de interne herinrichting van de gehuurde ruimte. Arcona Property Fund renoveert de gevel. 

 

Netto is een Deense winkelketen met meer dan 1.200 winkels in Polen, Duitsland en Denemarken. Het maakt deel uit van de Salling Group, de grootste retailer van Denemarken. Voor 2020 rapporteerde de Salling Group een omzet van meer dan 60 miljard Deense kroon, een stijging van 7% ten opzichte van 2019 en een netto operationeel resultaat van meer dan 2,8 miljard Deense kroon.

Arcona Property Fund N.V. verhuurt aan Netto in Lodz
4 oktober 2021
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: