Persberichten

Arcona Property Fund N.V. verkoopt deel onroerend goed Bulgarije

4 april 2023

Arcona Property Fund N.V. (het Fonds) – een beursgenoteerd fonds dat investeert in commercieel vastgoed in Centraal-Europa – heeft met een lokale investeerder een voorverkoopovereenkomst getekend voor de verkoop van delen van het luxe woonproject Boyana Residence in Sofia, Bulgarije. De overeengekomen verkoopprijs bedraagt ca. EUR 2,6 miljoen. De transactie zal naar verwachting uiterlijk juni 2023 worden afgerond.

Het project Boyana Residence omvat 26 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen en twee ontwikkelingspercelen van in totaal 15.105 m² gelegen in een chique buitenwijk van Sofia op ongeveer 9 kilometer van het stadscentrum. Het project is in januari 2023 geherfinancierd om het Fonds in staat te stellen het project (in delen) te verkopen. De overeengekomen voorverkoopovereenkomst omvat 12.913 m² ontwikkelingsgrond en zes appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen. Het management verwacht de komende maanden meer onroerend goed in bezit van Boyana Residence te verkopen.

 

De directie van het Fonds is van plan het grootste deel van de netto verkoopopbrengst te gebruiken voor de aflossing van kortlopende leningen. De loan-to-value-ratio van het Fonds zal daardoor naar verwachting tot ca. 40% dalen. 

Arcona Property Fund N.V. verkoopt deel onroerend goed Bulgarije
4 april 2023
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: