Persberichten

Arcona Property Fund N.V. ziet bezettingsgraad verder stijgen

10 april 2019

Arcona Property Fund N.V., een beursgenoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa, heeft in Polen twee huurovereenkomsten verlengd en drie nieuwe huurovereenkomsten gesloten. Daarmee verbetert de bezettingsgraad van Arcona Property Fund naar 87,9%.

Discounter PEPCO heeft de huurcontracten voor het onroerend goed in Gdańsk en Piotrków met vijf jaar verlengd tot respectievelijk maart 2024 en juni 2024. De contracten hebben een verlengingsoptie voor vijf jaar. Het gezamenlijke aantal vierkante meters voor beide locaties wordt met 270 m² uitgebreid naar 878 m².

Voor het onroerend goed in Grudziadz en Łódź heeft Arcona Property Fund huurcontracten afgesloten met respectievelijk snoepwinkel Cukiernia Sowa (109 m²) en restaurant King Kong (106 m²). Beide contracten hebben een looptijd van vijf jaar.

Voor het kantoorgebouw in Szczecin heeft Arcona Property Fund voor drie jaar een nieuw huurcontract voor 190 m² afgesloten met de gerenommeerde Poolse brouwer Kompania Piwowarska.

De bezettingsgraad van Arcona Property Fund bedraagt na het afsluiten van deze nieuwe overeenkomsten 87,9%, tegen 86,9% eind 2018.

 

Arcona Property Fund N.V. ziet bezettingsgraad verder stijgen
10 april 2019
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid voor het Arcona Property Fund is gericht op een uitkering van circa 35% van het operationele resultaat als dividend. De doelstelling is, om binnen een termijn van drie tot vijf jaar vanaf eind 2016, een jaarlijks dividend uit te keren van 8% over de dan geldende beurskoers.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: