Persberichten

Arcona Property Fund verhuurt 1.060 m² Poolse kantoorruimte

3 July 2024

Arcona Property Fund N.V. (het Fonds) – een beursgenoteerd fonds dat investeert in commercieel vastgoed in Centraal-Europa – heeft twee nieuwe huurcontracten afgesloten voor het Maris-kantoorgebouw in Szczecin, Polen. Door deze nieuwe contracten stijgt de bezettingsgraad van het gebouw met 18% naar 85%.

Het moderne kantoorgebouw in het centrum van Szczecin, heeft een totale verhuurbare ruimte van 5.945 m² en 119 ondergrondse parkeerplaatsen. De nieuwe huurcontracten zorgen voor een langer gewogen gemiddelde huurtermijn en huurinkomsten, en leiden tot een significante verbetering van de (huur)waarde en optimalisatie van de servicekosten.

 

Het eerste huurcontract is afgesloten met EBZ Design (EBZ). EBZ biedt onder andere op ingenieursdiensten aan voor de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie. EBZ heeft een contract getekend voor 60 maanden en huurt ca 575 m² . Het andere huurcontact is getekend met Affidea, een bedrijf gespecialiseerd in MRI-diensten. Affidea huurt een ruimte van 485 m² voor een periode van 120 maanden.

 

Deze nieuwe huurovereenkomsten ondersteunen de huidige waardering van het vastgoed van EUR 9,1 miljoen en verbeteren de liquiditeit van het gebouw op de investeringsmarkt.

Arcona Property Fund verhuurt 1.060 m2 Poolse kantoorruimte
3 juli 2024
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: