Persberichten

Arcona Property Fund verkoopt gebouw Brno 36% boven taxatiewaarde

18 augustus 2022

Arcona Property Fund N.V. – een beursgenoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa – heeft met een lokale marktpartij een overeenkomst getekend over de verkoop van het gebouw Šujanovo náměstí (VUP) 3 in Brno. De verkoopprijs bedraagt CZK 106,8 miljoen (EUR 4,32 miljoen) en ligt 36% boven de taxatiewaarde van CZK 78,3 miljoen eind 2021.

Het VUP-kantoorgebouw van 4.655 m2 dateert uit de jaren zeventig en ligt dicht bij het stadscentrum van Brno. Het gebouw werd in december 2019 nog getaxeerd op CZK 66,0 miljoen (EUR 2,6 miljoen) op basis van het gebruik als kantoorgebouw. Tijdens de covid pandemie onderzocht de directie de wettelijke en technische mogelijkheden van een conversie van het VUP-kantoorgebouw naar woongebruik. Deze studies toonden aan dat een residentiele bestemming in potentie tot een veel hogere waardering zou leiden. 

 

Het verkoopprogramma van het kantoorgebouw was gericht op het realiseren van dit potentieel. De gerealiseerde verkoopprijs ligt 62% boven de waardering van december 2019 en 36% boven de meest recente waardering die al gedeeltelijk rekening hield met het alternatieve gebruikspotentieel. De koper is een lokale projectontwikkelaar die het kantoorgebouw wil transformeren naar appartementen. 

 

Verwacht wordt dat de verkoop van het kantoorgebouw in de herfstperiode kan worden afgerond. Het is de intentie van de directie van Arcona Property Fund om een deel van de netto verkoopopbrengst van circa EUR 1,7 miljoen te gebruiken voor het aangekondigde aandelen-inkoopprogramma. Nadere informatie hierover zal te zijner tijd volgen.

Arcona Property Fund verkoopt gebouw Brno 36% boven taxatiewaarde
18 augustus 2022
Download PDF
Terug naar overzicht

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: