Beleggingsbeleid

Fonds / Beleggingsbeleid

De visie van de Beheerder is om Arcona Property Fund te positioneren als een benchmark vastgoedfonds voor fondsen die in vastgoed in de Midden-Europa investeren. Arcona Property Fund biedt zowel private als institutionele beleggers de mogelijkheid exposure in deze markten te krijgen.

Arcona Property Fund wil haar aandeelhouders kapitaalbehoud en een aantrekkelijk dividendrendement bieden. Arcona Property Fund richt zich niet op één enkele sector of op vastgoedontwikkeling. Arcona Property Fund onderscheidt zich hiermee van andere aanbieders die zich met hoger risico fondsen op deze regio richten.

De lange termijn doelstelling is om een vastgoedfonds van € 500 miljoen te realiseren met een portfolio van 30 tot 50 objecten. De belangrijkste markten voor Arcona Property Fund zijn bij een omvang van € 500 miljoen Polen met € 200 miljoen, Tsjechië met € 100 miljoen en Slowakije met € 50 miljoen. De overige landen krijgen met circa € 150 miljoen een lagere weging.

Acquisitiestrategie

De acquisitiestrategie richt zich op retaillocaties aan de rand van steden, supermarkten, regionale kantoren en logistieke centra met meerdere huurders in Midden- Europa. De beoogde omvang van individuele assets bedragen € 5 tot 15 miljoen.

Het dividendbeleid voor het Arcona Property Fund is gericht op een uitkering van circa 35% van het operationele resultaat als dividend. De doelstelling is, om binnen een termijn van drie tot vijf jaar vanaf eind 2016, een jaarlijks dividend uit te keren van 8% over de dan geldende beurskoers.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: