Introductie

Fonds / Introductie

Arcona Property Fund is een aan Euronext Amsterdam beursgenoteerd vastgoedfonds met een belegd vermogen van circa EUR 92 miljoen. Arcona Property Fund wordt door vastgoedmanagers met een fiduciaire manier van opereren gemanaged.

De missie van Arcona Property Fund is om beleggers een stabiel vastgoedfonds met een focus op Midden-Europa te bieden. Arcona Property Fund werkt aan het realiseren van een aantrekkelijk dividendbeleid. Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Beleggingen

Door Arcona Property Fund wordt hoofdzakelijk belegt in kantoren en winkels in Polen, Tsjechië en Slowakije. Arcona Property Fund is een actieve verhuurder en beheerder van de eigen vastgoedportefeuille. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen, lokale vastgoedspecialisten die de markt door en door kennen. Hierdoor staat Arcona Property Fund dicht op de gebruiker en op de markt en weet welke ontwikkelingen in de markt gaande zijn. Zij kan door de lokale aanwezigheid direct op ontwikkelingen inspringen.

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: